Sosyal Medya

Güncel

Kadirov: Türkiye Rusya’ya ihanet etmedi, etmez

Çeçenistan Cumhuriyeti’nin kukla Başkanı Ramazan Kadirov, Avrupa Birliği ve ABD’nin yaptırımlarına katılmayan Türkiye ve Arap ülkelerinin Moskova yönetimine ihanet etmediğini söyledi.



Ukrayna krizi gerekçe gösterilerek Rusya’ya uygulanan yaptırımları eleÅŸtirenKadirov, yaptırımların uzun süre devam edeceÄŸini düÅŸünmediÄŸini belirterek,“Çünkü Avrupa, Rusya olmadan yapamaz” diye konuÅŸtu.

Avrupa ile sınırlı ticari iliÅŸkilere sahip olan Çeçenistan’ın yaptırımlardan çok etkilenmediÄŸini de vurgulayan Kadirov, Rusya’nın federal bölgelerinin Batılılar ile deÄŸil, Moskova’ya ‘daha makul’ yaklaÅŸan ülkelerle iÅŸbirliÄŸi yapması gerektiÄŸini belirtti. 
“Biz, Rusya’ya ihanet etmeyen ve bundan sonra da etmeyecek Türkiye ve Arap ülkelerini tercih ediyoruz” diyen Kadirov, bu ülkelerle Çeçenistan arasında ‘yakın kardeÅŸlik iliÅŸkileri’ kurulduÄŸunu vurguladı. Kadirov, Arap Emirliklerinin bölgede alışveriÅŸ merkezi, hotel ve üniversiteler inÅŸa ettiÄŸini, Türk yatırımcıların da tarım sektörüne katkı sunduÄŸunu da belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.